Re-integratie

U bent als werkgever verantwoordelijk voor uw zieke medewerkers. De wet stelt hoge eisen aan hun begeleiding en dossieropbouw. Wij geven u deskundig advies en kunnen u deze zorg grotendeels uit handen nemen. We brengen u steeds op de hoogte van de re-integratieactiviteiten van uw werknemers.
Zo houdt u zicht op de voortgang.

2e spoor

Uw werknemer moet gaan uitkijken naar een andere werkgever. Wanneer u deze werknemer bij ons aanmeldt, maken wij trajectplan, met daarin alle stappen om dit doel te bereiken. Dit concrete plan stellen wij samen met uw medewerker op, zodat we zijn committent hebben. Werk staat altijd voorop. Via persoonlijke coaching, beroepenoriëntatie, sollicitatietraining en de inzet van onze eigen netwerken werken we toe naar ander werk. Is dit nog niet mogelijk, dan maken we afstand tot ander werk zo klein mogelijk. Wij ondersteunen en adviseren u bij de verplichte dossieropbouw, zodat u voldoet aan alle eisen van het UWV.

Eigen risico dragers

Als werkgever kan het voordelig zijn om zelf het risico te dragen voor arbeidsongeschiktheid. U betaalt weliswaar zelf de uitkeringen en re-integratiekosten, maar u betaalt geen premie. Een tussenweg is er ook: u kunt zich bij een particuliere verzekeraar voor arbeidsongeschiktheid verzekeren tegen een (meestal) lagere premie. Als u eigenrisicodrager bent, of misschien wilt worden, dan kan ValentineZ u van dienst zijn. Voor advies of voor scherp geprijsde re-integratie instrumenten.

Activering

Wij geloven dat niemand beter wordt van thuis zitten. Daarom hebben we in alle regio’s partners die uw medewerkers een passende werksimulatieplek kunnen aanbieden waar de belastbaarheid getoetst of vergroot kan worden.

Taalonderwijs

Soms is taal het grootste obstakel bij het vinden of behouden van werk. ValentineZ combineert taalonderwijs en re-integratie in slimme maattrajecten.

Arbeidskundig rapport

Een gedegen arbeidsdeskundig onderzoek is nodig om te voldoen aan de eisen die het UWV stelt vanuit de wet verbetering poortwachter. ValentineZ werkt met geregistreerde arbeidsdeskundigen die dit onderzoek voor u kunnen uitvoeren.